Házirend

HÁZIREND ÉS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

Szobafoglalás esetén Önök elfogadják az alábbi házirendet. A Házirend a vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, valamint elkerüljük az esetleges félreértéseket.

 1. Vendégházainkat az érkezés napján 14:30 órától lehet elfoglalni. A kijelentkezés napján 10:00 óráig kérjük elhagyni a házat.
 2. Vendégházunkat a vendégek tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és az udvar tisztaságát, épségét, illetve gondoskodjanak azok rendeltetésszerű használatról. Hosszabb időtartamot maradó Vendégeink számára kérésre ágynemű és törölközőcsere megoldható (igény szerint 7 naponta cserélve).
 3. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a házban dohányozni tilos! Kérjük, hogy a filagorián vagy az udvarban dohányozzanak. A cigarettacsikkeket a hamutartókba szíveskedjenek kidobni.
 4. Olaj, petróleum vagy benzin használata tilos! Bogrács használata után a parazsat szíveskedjenek vízzel leönteni az esetleges tűz elkerülése érdekében.
 5. Ha a ház helyiségeiben található szemetesek esetleg megtelnének itt tartózkodásuk idején, kérjük, ürítsék ki a kapuknál található nagy szemetesbe. A műanyag, papír és üveg hulladékokat szíveskedjenek a kuka melletti mobil tárolóba tenni, mivel azok a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülnek.
 6. Napközben, ha elhagyják a vendégház területét, kérjük, az ablakokat és az ajtókat szíveskedjenek bezárni. Ez az esetleges esőzések során befolyó víz elkerülése végett szükséges, illetve hogy illetéktelen személyek ne juthassanak be.
 7. Szíveskedjenek az autókkal a kijelölt helyeken úgy parkolni, hogy másokat ne korlátozzanak a szabad mozgásban, parkolásban. Az udvari parkolóban elhelyezett gépkocsik esetlegesen bekövetkezett káráért felelősséget nem vállalunk!
 8. A különböző labdajátékokra a vendégházzal szemközti füves területen van lehetőség.
 9. Vendégházunkban háziállatot nem fogadunk.
 10. A csendrendeletre való tekintettel megkérjük Vendégeinket, hogy 22 óra után ne hangoskodjanak. Az esti órákban a kertben kerülni szíveskedjenek az esetleges hangos, zavaró tevékenységeket.
 11. A vendégház szobáiban az étkezés higiéniai okok miatt mellőzendő, az étkezőben ajánlott; főzés, sütés, kávéfőzés a konyhában illetve a filagorián.
 12. Az elektromos berendezéseket csak a rendeltetésüknek megfelelően szabad használni.
 13. Látogatók csak a vendégházban dolgozók engedélyével mehetnek be.
 14. A vendégházból törülközőt, takarót, berendezési tárgyakat kivinni tilos.
 15. Kérjük, távozáskor és éjszakára a házak bejáratát szíveskedjenek kulcsra zárni!

A Vendégházakban elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Mint minden háztartásban, a Vendégházainkban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül meghibásodik vagy tönkremegy. Szívesen vesszük, ha jelzik az esetleges meghibásodásokat, hogy mielőbb kijavíthassuk és az esetleges komoly károkat megelőzhessük.

Vendégeink által keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.

Együttműködésüket megköszönve, kívánunk kellemes pihenést és kikapcsolódást Vendégeinknek!

Hagyományok Háza Viszló